Som der delen is slap aftreksel

door | 12 november, 2009

Tags:

Vrijdagmiddag. Ideaal voor het versterken van je netwerk. De meeste werkzaamheden zijn afgerond (maandag is er weer een dag, nietwaar …) en veel pit om nog iets zwaars op te starten ontbreekt. Ik ga er dit keer niet op uit. Vandaag actualiseer ik mijn digitale netwerken. Want die zijn schromelijk verwaarloosd.

Althans, die van KvK-netwerk en Groninc. Vanochtend heb ik me zelfs aangesloten bij de community van VillaMedia (de Vereniging van Journalisten). Dat is de vierde. Want het meest heb ik momenteel met LinkedIn. Aan de ene kant netwerk ik het liefst door persoonlijk te ontmoeten, maar het goede van digitale vriendjes en vriendinnetjes heb ik inmiddels ontdekt. Het zijn trouwens op een handvol mensen na, allemaal kennissen die ik al werkelijk ontmoet heb. Dat is voor mij toch wel een voorwaarde; ken ik je en hebben we een ‘gemeenschappelijkheid’.

Maar net als bij de blogs in de andere digitale netwerken, stel ik bij het KvK-netwerk de vraag hoe jullie netwerken ‘up to date’ houden. (bij Groninc. gebruikte ik de titel “ActualiZeer”). Volgens mij tart dit dilemma mij niet alleen, want ik trof enkele uitnodigingen tot linken in mijn out-box aan en die zijn nog niet eens beantwoord. Kan ook liggen aan dat ik niet populair ben, natuurlijk.

En een veel essenti�lere overpeinzing; Kun je je beter toeleggen op ��n netwerk en daar alle energie bij het onderhouden insteken. Of wed je op vele paarden, waarvan zo af en toe wel eentje succesvol is. Vandaar de titel van deze blog. Zo denk ik erover.

Ik houd het maximaal bij deze vier. Maar als ik nou zou moeten kiezen tussen het aanhouden van deze of Groninc. Welke valt dan af?

In Groninc. ken ik de meeste deelnemers wel. Bij KvK zijn het er ongeveer 1 op 8. Aan de andere kant is het KvK-netwerk veel omvangrijker. Of telt dat weer niet?
En wat is de bezoekfrequentie van menigeen. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat veel leden zelden op deze pagina’s komen. Dan hebben mijn inspanningen uiteindelijk geen enkel nut.

Hoe kijk jij hier tegen aan? En voor mijn lotgenoten,die bij beide zijn aangesloten. Waar heb jij het lekkerste gevoel bij. En is verschil tussen zakelijke en persoonlijke netwerken of is dat een diffuus onderscheid?

Ik ga nu toch een relatie bellen om te vragen hoe het met haar gaat. Van bellenkletsen gaat meer betrokkenheid uit. En daarna ook maar spelen met mijn kindertjes. Die relaties zijn me het dierbaarst. Zeker op een gezellige vrijdagmiddag.

Maak er een fraai herfstweekend van,
Derk