Interviewen voor Twitter voor Interviewen

door | 22 oktober, 2010

Tags:

Hey Derk, uitgeslapen?
“Ja redelijk.”

Ik las in je workstream van LinkedIn dat je vannacht even een paar uurtjes hebt doorgetrokken om je Sociale Media te versterken?
“Klopt. Krijg ik ineens de geest en werk even lekker door. ’s Nachts laat iedereen je met rust. En door een paar ontmoetingen in de afgelopen dagen kreeg ik inspiratie om bij Twitter, Facebook en YouTube mijn interessegebieden te faciliteren.”

Wat bedoel je, j�h?
“Ik ben zo’n ��npitter die probeert op alle fronten een beetje bij te blijven. Dat betekent dat je heel veel zelf doet, maar dat voor verdieping en compleet afmaken de tijd ontbreekt. Dus ik ben vorig jaar eerst eens met LinkedIn en de community van Villamedia begonnen. Heeeeel voorzichies … Dan maar eens aansluiten bij een groep, een tweede, … begrijp je?
En net voor de zomer ook gaan twitteren. Gewoon om met het medium te experimenteren. Maar wel een analoge gebruiker in het digitale tijdperk, snap je? Niet gehinderd door enige handlingssnelheid en multitask-vernunft …”

Maar wat is dat met die … �nteressegebieden? …?
“In de loop van de jaren kreeg ik ontzettend veel lol in ‘Netwerken’ en ‘Interviewen’. Ik las er veel over, liet me door experts bijpraten en ontwikkelde er zelf een visie op. Ging er vervolgens zelf over publiceren en werd gaandeweg steeds vaker gevraagd om een workshop over het onderwerp te verzorgen.”

Maar wat heeft dat nou met vannacht te maken?
“Vorige week dronk ik een bakkie koffie met Jorine de Bruin, een ambitieuze collegajournaliste. Zij weet dat ik ook eigenaar ben van de domeinnaam www.interviewen.nl en dat ik een tijd geleden een GROUP op LinkedIn heb aangemaakt voor “Interviewers – Interviewen” zonder er iets mee te doen. ‘Dat is toch jammer’ vond Jorine. ‘Kan ik misschien ondersteunen?’
En dit soort zetjes heb ik dan net even nodig. Je legt een paar dagdelen weer de prioriteit bij deze activiteit en dus heb ik onder meer vannacht een twitteraccount voor Interviewen aangemaakt.”

“Zoals met al die domeinen wil ik eigenlijk hoofdzakelijk faciliteren. Een platform cre�ren waar andere vakgenoten en (taal)professionals met elkaar van gedachten wisselen over dit boeiende fenomeen. Dus ik roep iedereen op die iets interessants over deze bijzondere gespreksvorm heeft te zeggen of er juist kennis van wil nemen zich bij de diverse platformen aan te melden, zoals bijvoorbeeld http://twitter.com/Interviewen. Maar ik vraag ook om assistentie bij productie en onderhoud. Ik heb slechts 24 uur per etmaal en de schoorsteen moet wel blijven roken, snap je?”

Veel succes dan maar. Wat wordt de eerste tweet?
“Nou wat dacht je? Een link naar deze blog natuurlijk!”