Man lid van groepen “Mama” en “Zwanger”

door | 9 december, 2009

Tags:

Verbazing alom. Nog geen reactie op mijn aansluiting bij “Zwanger ben je niet alleen” en “Mama Wil”. Dit blote feit op zich zegt niets. Maar waarom doet een man/vader dit? In de verwachting als enige man in het vrouwenveld een kritische / cynische opmerking te incasseren blijft het echter al weken stil. …….!

Als het in deze groepen dan niet over mijn aansluiting gaat, dan wellicht over iets anders dat het fijne, bijzondere, lastige, frustrerende, liefdevolle, tijdvretende, energieslopende en energieopwekkende fenomeen dat combineren van zorg en werk heet. Waarom sluiten jullie je aan bij deze groepen, dames? Niet interessant? Levert het te weinig op? Nauwelijks amusant? Offeh …te druk met zorg en werk?

Zie, op zich ben ik al geen voorstander om meerdere groepen binnen ��n community te vormen die hetzelfde onderwerp/voorzieningsgebied/stroming/ambitie behappen. Dat is bijvoorbeeld de reden dat ik vanuit een identieke behoefte om over combinatie werk-gezin te corresponderen, niet zelf een groep aan het KvK-netwerk heb toegevoegd (Papa presteert ?). Daarmee besparen we onszelf al weer tijd, omdat je met zijn allen (hoe omvangrijker en diverser de groep des te boeiender) slechts ��ntje geregeld scant. En de tips, anekdotes of inspiratie stromen toe. Tenminste, als iedereen voortdurend meedoet.

Dus om de discussie nu maar los te rukken: Laten we deze groepen opheffen, als er weken achtereen geen bijdragen verschijnen.